29 Kasım 2010 Pazartesi

Garlic Bread-Sarımsaklı Ekmek


Londra dan nihayet bu gün döndük.Doğrusu gitmek için iyi bir tarih seçmemiş kardeşim.Çok mu çok soğuk bir havası vardı.Donarak gezdik.En sevdiğim şey Sarımsaklı Ekmekleri oldu.Zaten sarımsaklı sosları çok kullanan bir millet.Diğer yemek bloğumda kendi yaptığım sarımsaklı ekmek tarifini bura yada eklemek istedim.Tarifi burada  var ama ben yinede tekrar yazayım.
http://guleryesilyurt.blogcu.com/sarimsakli-ekmek/6766094


Malzemeler


1 adet baget ekmek
200 gr margarin
10 diş sarımsak
10-12 dal maydanoz
Bir tutam tuz
2 tutam karabiber


Yapılışı

Maydanozu yıkayıp,kurulayıp,incecik doğruyoruz.Sarımsakları çok küçük kıyıyoruz.Oda sıcaklığındaki margarini çatalla eziyoruz..Maydanoz ve sarımsakları ilave ediyoruz..Tuz ve karabiberide ekledikten sonra karıştırıyoruz.Baget ekmeği 2-3 cm kalınlıkta birbirinden ayrılmadan dilimliyoruz..Dilimleri aralayarak hazırladığımız karışımı arkalı önlü sürüyoruz..Daha sonra birazda bagetin etrafına sürüyoruz..Bu şekilde hazırladığımız bageti yağlı kağıda veya aleminyum folyoya sarıp fırında 180 derece de 10-15 dakika pişiriyoruz.İstersek dilimleri ayırıp her dilimi biraz daha sıvı hale getirilmiş sarımsaklı maydanozlu karışıma arkalı önlü bandırarak tepsiye dizip üzerinede mozerella peynir koyarak hazırlayabiliriz.Mozerella peynirler eriyip biraz kızarınca  ekmekler de hazır demektir.Afiyetle yiyebilirsiniz.

Videolu Anlatım Burada http://www.videojug.com/film/how-to-make-garlic-bread

3 yorum:

  1. sarımsaklı ekmeği hiç denemedim ama güzele benziyor..komşu fırını duydunuz mu bilmiyorum ama onun ekmekleride çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka denemenizi öneririm.Çok lezzetli ve iştah açıcı bir şey.Çorbalarla da iyi gider.Benim asla vazgeçemeyeceğim bir lezzet doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Komşu fırından alışveriş yapıyorum.Özellikle Yayla ekmeğini çok seviyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...