20 Şubat 2011 Pazar

Tuvalde Transfer Çalışması

10 yorum:

  1. merhaba tuval çalışmaları çok güzel bende yapmak istiyorum ayrıntılı şekilde anlatmanız mümkünmüdür?

    YanıtlaSil
  2. Tabii,hay hay,anlatırım.
    İlk önce yapmak istediğimiz resmin fotokopisini çekiyoruz.Fotokopiyi evdeki yazıcılardan çekmeyin.Ozalitçiler 100 gr lık kağıda çok güzel çekiyorlar.Elimizdeki resme göre bir tual alıyoruz.Tuali beyaz akrilik boya ile boyuyoruz.Cadence veya Folkart marka boya kullanabilirsiniz.Aynı markalardan birde transfer tutkalı alıyoruz.Transfer her zaman beyaz renk üzerine uygulanır.Tuali 2 kat boyayın.Yani 1 boyayın kurusun sonra tekrar boyayın.Kuruduktan sonra resmimizin resim olan tarafına transfer tutkalını sürüyoruz.Mümkün olduğunca hızlı yapmaya çalışıyoruz.Ne az ne çok ayarında sürüyoruz.Kurumadan resmi tutkallı taraftan tuale muntazam yapıştırıyoruz.Başka birinden yardım alarak bu yapıştırma işini yapabilirsiniz.Resim kırışmasın,katlanmasın.Tutkal sürdüğümüzden 1 cm kadar resim esneyebilir.Yapıştırdıktan sonra elimizle ovalayarak hava kabarcığı kalmamasını sağlıyoruz.Mümkün olduğunca elinizle tuvali resme zarar vermeden sıvazlayın.Sonra tuvali masaya ters çevirin,arkadan kitap dergi gibi şeyleri tuvalin içine koyun ki resim iyice yapışsın.3-4 gün sonra mavi delikli biraz sert süngerler var o süngeri ıslatın sıkın tuvalin üzerindeki resme sürün ıslansın.Islanınca elinizle çok nazik ovalayın kağıdı resim soyulmaya başlayacak ve tuvalde görünecektir.Böye tamamını yapın.Tuvalin üzerinde küçük beyaz kağıt parçaları kalabilir.Bu durumda elinizi keten yağıyla çok az yağlayıp resmin üzerine sürün ki o küçük kağı pütürler şefaflaşsın görünmesin.Resmin boyutu ile tuval boyutu aynı değilse tuvalin açık kalan yerlerini resme uygun boyalar ile boyayın yani tamamlama yapın.Tamamlama yapamıyorsanız çerçeve ile sorunu çözebilirsiniz.Yapa yapa zaten olayı kavrar kendinizce estetik çözümler bulabilirsiniz.Hatta remin üzerine fırça darbeleri atıp canlılık verebilirsiniz.Bir nevi baskı resimler gibi bir şey oataya çıkarabilirsiniz.Kolay gelsin diyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Takıldığınız noktaları sorabilirsiniz.Elimden geldiğince anlatırım.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Benim bir sorum olacak, acaba kullanacağımız resmi bildiğimiz renkli fotokopi çektirsek kullanılabilir mi tuvale aktarmak için, yoksa ozalitçilere mi gitmek gerekir, tam anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi çalışmalar...
    cerenceyhan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Yukarda açıkladığım gibi parlak 100 gr lık kağıda resim baskısı ben office 1 de yada ozalitçide renkli fotokopi çektiriyorum A4 0,50 krş A3 1 TL onların makinalarının baskıları daha kaliteli.Çevrenizde kaliteli baskı yapan bir fotokopici varsa 100 gr lık parlak kağda çıktı alabilirsiniz.Benim HP yazıcım var onun çıktısını 100 gr lık kağıda alıyorum ama makinenin özelliğinden dolayı çıktılar mat çıkıyor.Cadence veya Folkart marka transfer tutkalı kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar, hangi tür kumaş kullanabilirim bu çalışmalar için

    YanıtlaSil
  6. Şimdi bu transfer kanvas kumaşlı tablo üzerine yapıldı yapılmadan önce 1-2 kat akrilik beyaza boyandı sizin kullanım amacınız tablo dışında bir şeyse yastık gibi o farklı bir işlem çünkü kumaş boyaları farklı

    YanıtlaSil
  7. internette bu sayfayı bulduğum için çokşanslıyım.
    Çok güzel çalışmalar..Bir sorum olucak transfer işleminden sonra yağlı boya ile rötuş çekilebilir mi ,böylece yağlı boya bir tuval görüntüsü elde edebilir miyiz?
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  8. Yorumunuz için teşekkürler ,zaten tamamlama dediğimiz işlemi akrilik veya yağlı boya kullanarak yapıyoruz.Çünkü seçtiğimiz resim tablo veya ahsap ölçüsüne denk düşmüyorsa yapmak zorundayız.Rötuşlar ister istemez oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,ben yönteminizi deneyerek bir tablo yaptım ve tecrübe kazandıkça ortaya gerçekten güzel birşey çıkacağına kanaat ettim ancak ilk olduğu için bazı yerlerini fazla ovaladım ve alttan tuval göründü. Yağlıboya ile tamamlayabileceğimi zannetmiyorum. Sorum şu; beyaz boya ile tekrar bu yaptığım transferi birkaç kat boyayıp resmi yoketsem ve yeniden aynı kanvasa transfer yapsam olur mu. Yani kanvasım ziyan olmasın istiyorum. Cevap verirseniz sevinirim. Altta yapılmış transfer birkaç kat beyaz boya ile kaybolup yeni transferi alır mı acaba. Çok teşekkürler
    Armağan

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...