19 Mayıs 2011 Perşembe

ŞİŞ Kutusu

Üstü yağlı boya eskitme.Altı tarak boya.Yağlı boya eskitme çok hoşuma gitti doğrusu.Ahşaba çok yakışıyor.


5 yorum:

  1. Çok beğendim,kaneviçe gibi görünüyor...denemek lazım...;)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş tarak boyayı merak ettim nasıl oluyor kısa bir bilgi verirsen sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler.Bu tarak boya ile Kübra hocam bir obje yapmıştı.Yaparken ben görmedim.Bitmiş halini gördüğümde çok beğendim ve nasıl yaptığını sordum.O an söyledikleriyle aklımda kalan neyse aradan biraz zaman geçince kendim evde yaptım ama biraz sabırlı olup ertesi gün atölyede beraber yapsaydım daha güzel olacaktı objem.Birde evde yapmamın sebebi atölyede kazara bir yere değdirip tarak şeklinin bozulma ihtimali olmasından.Ama yinede ilk denememe göre fena olmadı.Yapılma aşamalarına gelince sırasıyle şöyle Gönül hn.Zımparalanmış objemi Linen akrilik boya ile boyadım.Alt kısmı koyu kahve akrilik boyaya bir miktar Glazzing Medium katarak daha akışkan hale getirip boyamam
    gerekiyorduki ben katmayı unuttum.Siz katın.Çünkü Glazing Medium boyanın kurumasını geciktiriyor ve taramaya zaman bırakıyor.Tarak ise Woodmaker denilen pilastik bir alet var.Bir tarafı tarak şeklinde diğer tarafı ağacın damar dokusu şeklinde.İşte bu tarakla boyar boyamaz bir yüzeyi bir boydan bir boya tarıyorsunuz.Tararken sona gidene kadar elinizi kaldırmayın.Taraktan hemen sonrada bunun çok uzun kıllı bir fırçası var bu fırçayla boyadığım taranmış yüzeyi dövmem gerekiyormuşki ben dövmeyi unutmuşum.Diğer yüzeylerede aynı işlemi uyguluyorsunuz.Bir yüzeyi boyayıp taradıktan sonra fön mk.ile kuruttumki tarak bozulmasın.Tarak ve fırçayı sizin için görüntüleyip yukarıya koyacağım.Bu hafta sonuda Kübra hoca ile beraber bir örnek yapıp fotoğraflarını çekeceğim.Anadolu yakasında oturduğunuza ve ahşap boyama ile uğraştığınıza göre Caddebostandaki Kübra Hoca'nın atölyesinden malzeme alıyorsunuzdur sanırım.Eğer orayı bilmiyorsanız gidip bir görmenizi tavsiye ederim.Kübra Hocaya malzemeler ve teknikler hakkında soru sorabilirsiniz.Kendisi çok yardımcı oluyor emin olabailirsiniz bu konuda.Umarım size yardımcı olabilmişimdir Gönül hn.Daha çok obje yapacağım inşallah bu teknikle.

    YanıtlaSil
  4. Güler Hanım ellerinize sağlık. Ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz. Ben bu aralar atölyenin dekorasyonu ile pek meşgulüm. Hareketli ve güzel bir sene geçirdik. 1 ay ara verip yaz programına geçiyoruz. Yeni objelerimiz geldi ancak 1 ay içinde çok daha çeşitler gelecek.Sizin sorduğunuz ürün seneye kışa çok farklı bir dizaynda yapılacak. Ancak şu an elimizde son derece orijinal bir tuvalet kağıtlığı var. Henüz numunesini boyamadım. Hazırlayınca blog sayfama koyacağım.
    Şimdilik hoşçakalın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler,Ayşin hn.Evet farkındayım ara verdiğinizin.Tuvalet kağıtlığını görmek isterim doğrusu.Hadi bir an önce boyayında merakım geçsin.Bendende sevgiler ve aynı zamanda iyi tatiller.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...