6 Ekim 2012 Cumartesi

Filiz Türkocağı Sergisi

Bu gün kanaviçe üstadı Sayın Filiz Türkocağı'nın Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki sergisine gittim.Gördüğüm kanaviçeler karşısında büyülendim kaldım.Filiz Hanım ile şahsen tanışmak kısmet olmamıştı ama daha önce bir kez telefon ile görüşme şansım olmuştu.Kendisini aradım ve gördüğüm harika kanaviçelerden çok etkilendiğimi dergide yayınlanıp yayınlanmayacığını sordum.2013 Ocak gibi Kanaviçe Dergisi Özel Sayı olarak basılacağını söyleyince çok sevindim.Hele bir tane dikiş makinesinde patchwörk yapan bir kadın kanaviçesi var harika.Patchwörk örtüyü kaldırınca altında kadının ayakları gözüküyor.Sergi haftaya Pazar'a kadar açık.Kanaviçe sevenler vakit ayırıp giderlerse hiç pişman olmazlar.O kanaviçelerin ahşap objelere uyarlanması ise ayrı bir güzellik.Sergiden çektiğim kareler aşağıda.Gidemeyecek olan arkadaşlarımız için paylaşıyorum. Tabiiki Filiz Hanımın izniyle.






















9 yorum:

  1. iyi ki haber verdin çok ama çok teşekkür ederim beni nasıl mutlu ettin bir bilsenn:) ne kadar uzun zamandır filiz hanımı araştırıyorum, sergisi var mıdır nerededir diye epey bakınmış ama kayda değer bir şey bulamamıştım. Sayende sergiden haberim oldu, üstelik Pendik'de, ben de Pendikliyim buna ayrıca sevindim.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Nalan hn..Sergi karma bir sergi.Filiz hn.sadece 2 standda.Giderseniz belkide tanışma şansınızda olur.Bu gün acil bir durum nedenıyle orada olmadığını söyledi.Çok sıcak kanlı bir insan.Şu an sergide görünenlerden daha da güzel kanaviçeleri olduğunu da söyledi.Daha sonra paylaşacakmış hepsini.Paylaşmaktan mutlu olduğunu da belirtti.Tanışırsanız benden de selam söyleyin.

    YanıtlaSil
  3. Eğer büyük bir aksilik çıkmazsa yarın öğleden sonra gitmeyi düşünüyorum. Görürsem kesinlikle hem selamını söyleyip hem de sayende haberdar olduğumdan bahsedeceğim.:)

    YanıtlaSil
  4. Çok memnun olurum, sağol. Sizde bloğunuz da paylaşabilirsiniz. Filiz hn. blog sahibi kanaviçe severlerin yayın yaparlarsa memnun olacagını belirtti.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba sergiye gidebilmenize sevindim resimler için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Pazar günü sergiye gittim ama ne yazık ki Filiz Hanım ile tanışma fırsatım olmadı, kendisinin yurt dışına çıktığını ama sergi kapanmadan döneceğini söylediler. Kanaviçelerini anlatmama bile gerek yok, hayran hayran izledim ve fotoğrafladım o güzellikleri. Hele o 3 boyutlu kadın işlemesine bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. zaten hastayım kanaviçeye...bu sergi tam benlikmiş

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok güzeller resim gibi tablo gibi...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...