19 Aralık 2010 Pazar
FIRINDA HELVA TATLISI
Blogcudaki tariflerim den birini buraya da koymak istedim.Kilo almaktan korkmasam her gün severek yiyeceğim oldukça da pratik bir tatlı.
Balık yemeğinin üzerine tahin helvasını kim sevmez ki? Yiyen bir pişman yemeyen bin.İsterseniz çok az tuzsuz tereyağ da ekleyebilirsiniz.Portakal yoksa elinizde yarım çay bardağı süt ile de yapabilirsiniz..Yemekteyiz programındakiler bayılmıştı bu helvaya.Güveç kullanmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler
250 gr tahin helvası
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı
1-helvayı çatalla ezin
2-portakalın turuncu kısmını üzerine rendeleyin
3-limon ve portakalın suyunu ekleyin karıştırın
4-servis tabağına yayın,ceviz içleriyle üzerini süsleyin
5-sıcak fırında 150 derece ısıda 20 dk bekletin
6-sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder